VIDEO // Slusari arată cu degetul către PAS: Situația în agricultură a devenit mai PROASTĂ din cauza Guvernului Sandu

Unul dintre liderii Platformei DA, Alexandr Slusari a recunoscut, în cadrul unei întâlniri cu agricultorii, rolul negativ al guvernului Maiei Sandu, care a promovat intersele supermakertelor în detrimentul producătorilor autohtoni, transmite Telegraph.md

Despre aceasta a declarat Slusari, duminica recentă, la întâlnirea cu agricultorii din satul Cărpineni, raionul Hâncești.

El a afirmat, că unul din principalele pericole pentru interesele producătorilor agricoli reprezintă refuzul supermarketurilor care au superprofit și care refuză să cumpere produsele de la producătorii autohtoni.

În legătură cele spuse mai us, Slusari a menționat că partidul său susține abrobarea cât mai curândă în parlament, a legii conform căreia magazinele vor fi obligate să cumpere 50% din produse de la producătorii autohtoni, iar veniturile lor vor fi limitate. Slusari a adăugat că această lege așteaptă al treilea an în parlament.

În același timp, dânsul a recunoscut că cât s-a aflat la guvernare alături de Maia Sandu, Platforma DA mereu a insistat pe votarea acestui proiect de lege, însă, guvernul Sandu refuza invocând diferite motive: “ba Uniunea Europeană, ba altceva”.

“Spre marea rușine, trebuie să recunosc, că cu două săptămâni înainte de demiterea guvernului ACUM, ei (guvernul – n.r.) din nou au refuzat în parlament acest proiect de lege. Și eu am făcut gălăgie, neștiind, cine a retras acest proiect de lege. Credeam că Chicu. După ce am aflat, nu am mai făcut mare gălăgie. Dar proiectul de lege a fost retras de ai noștri.”, a afirmat vicepreședintele Platformei Da, Alexandr Slusari.

Mai devreme, în timpul protestului agricultorilor, ca și Platforma DA, PAS au cerut de la actuala guvernare apărarea intereselor producătorilor agricoli.

Citește și: VIDEO // Protest la sediul PAS: Maiei Sandu i s-au adus donații de ceapă, vin și macaroane

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share