Social

VIDEO // Statistică TRISTĂ: În timp ce fiecare secundă contează, aproape jumate din apelurile la 112 sunt FALSE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 11 000 apeluri procesate zilnic de operatorii 112, peste 5 000 dintre apeluri sunt abuzive, repetitive sau involuntare și nu constituie urgențe reale – ceea ce îngreunează efectiv timpul de intervenție al Poliției în cazurile fatale, ce fac diferența între viaţă şi moarte.

Consolidarea capacităților de reacționare proactivă și intervenție operativă ale Poliției la apelurile de urgență ale cetățenilor – constituie unul din obiectivele Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016–2020.

Într-un video, parte a campaniei de informare privind obiectivele și realizările Poliției în procesul de reformare, desfășurată de Asociația Promo-LEX în cadrul Proiectului european „Monitorizarea civică a reformei Poliției în Republica Moldova”, vedem pe viu cum acționează serviciul național centralizat al apelului 112.

Totuși cifra apelurilor false sau abuzive sunt într-o scădere continuă. Dacă la început acestea constituiau 83%, astăzi s-a reușit scăderea lor la 50%.

Amintim că acum jumate de an, în spațiul public au apărut câteva conversații ale serviciului 112 cu persoane care efectuau apeluri abuzive sau false.

Citește și: (video) Serviciul Unic 112 deja de un an salvează vieți! Aproape 4 milioane de apeluri au fost primit în această perioadă

loading...

Comments are closed.