VIDEO // Țara are nevoie de un ”Pact pentru Moldova”, spune Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru

Țara are nevoie de un ”Pact pentru Moldova”, este convins președintele “Partidului Nostru”, Renato Uatîi. În cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”, politicianul a explicat că un pact pentru Moldova înseamnă și asumarea unui Guvern tehnocrat, format din profesioniști propuși de toate partidele.

„De ce nimeni nu inițiază pactul cu Republica Moldova? Când era la modă Uniunea Euro-Asiatică, se vota pactul cu această Uniune, acum e pactul cu Europa. Dar trebuie pact pentru Moldova! Eu i-am propus doamnei președinte în luna februarie a anului trecut și am propus să ne adunăm toate partidele din țară, excludem pe cei condamnați pentru corupție… Ne așezăm, cum ne-am așezat a doua zi după războiul din Ucraina. Formăm un guvern după capacități. Vedem ce are Chicu, socialiștii… Ce e cu Belarus, Kazahstan, toată fosta Uniune Sovietică… punem pe socialiști. Voi dați bătaie cu Europa. Fiecare partid. Asta e pact pentru Moldova. Asta arată că nu te temi, nu vrei să îți numești doar rudele în funcții”, a explicat Usatîi.

„Pactul pentru Europa este un experiment de tehnologie politică, pentru a direcționa votul proeuropean în alegerile din toamnă către Maia Sandu. Noi, ca partid responsabil, pledăm pentru un pact cu și în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a mai spus Usatîi.

Total
0
Shares
Total
0
Share