Social

(Video) Toate grădiniţele din Chișinău vor fi obligate să afişeze listele de cheltuieli

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până la sfârşitul acestei săptămâni, toate grădiniţele din Capitală vor fi obligate să afişeze listele de cheltuieli ale banilor oferiţi de municipalitate. Este solicitarea edilului interimar, Ruslan Codreanu, care s-a arătat indignat de faptul că în unele instituţii preşcolare continuă colectarea ilegală de bani de la părinţi, scrie Prime.md.

În şedinţa primăriei de astăzi Codreanu a precizat că a primit pe facebook mai multe mesaje de la părinţi în care sunt indicate sumele de bani solicitate de angajaţii instituţiilor preşcolare din Chişinău. „Nu au putut să se bucure copiii de matineu de Anul Nou pentru că mama nu a avut de unde să plătească 600 de lei şi în grădiniţă i s-a spus ori plăteşti 600 de lei ori staţi acasă”, a afirmat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.
 
Această plângere edilul spune că a primit-o ieri, de la o mămică care îşi duce copilul la grădiniţa 125, din Capitală. Părintele s-ar fi plâns că este impus să achite lunar sute de lei, deşi are un soţ şi un copil invalid, iar unica sursă de existenţă este salariul mamei.
 
Administraţia grădiniţei spune că nu cunoaşte niciun părinte cu acest nume şi neagă orice acuzaţie. „Noi nu colectăm bani, nu-i impunem, nu ne băgăm în buzunarul părinţilor. Este strigător la cer, mai ales că pe noi statul ne ajută atât de mult, mai ales în acest an”, a menționat directorul grădiniţei nr. 125, Iulia Gherța.
Ruslan Codreanu a mai anunţat că a primit, la fel prin intermediul reţelelor de socializare, o dare de seamă privind cheltuielile într-o grădiniţă din Capitală. Potrivit acesteia, pentru soluţii chimice au fost colectaţi 227 de lei, pentru hârtie colorată, şerveţele umede şi pungi s-au strâns 219 de lei. Pentru ziua de naştere a unei educatoare pe nume Tatiana au fost colectate 1.050 de ei, xerox o sută de lei, iar pentru salarizarea angajaţilor suma nu este idnicată.
 
La final este precizată suma totală de 2.650 de lei şi că ar mai fi necesari încă 260 de lei. Codreanu recunoaşte că şi el în calitate de părinte a fost impus să achite plăţi neoficiale, atunci când şi-a dus fiica la grădiniţă. „Primul meu contact cu grădiniţa fără o adunare ceva, mi s-a cerut o mie de lei pentru repararea acoperişului. Păi grădiniţa respectivă nici azi nu are acoperiş”, a precizat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.
loading...

Comments are closed.