VIDEO // Un analist politic spune că există suspiciuni că fundația germană KAS, care are un contract cu Președinția, are acces la secretul de stat

Președinția Condusă de Maia Sandu ar trebui să facă public contractul de colaborare cu fundația germană Konrad Adenauer Stiftung (KAS), deoarece există suspiciuni că această organizație are acces la secretul de stat. Declarația a fost făcută de către analistul politic Corneliu Ciurea la TV8, informează NTV

“Nu este clar ce s-a semnat și există tot felul de suspiciuni cu privire la corectitudinea acestui contract. Mai mult decât atât, în spațiul public a apărut informația că fundația KAS are acces la secretul de stat prin intermediul acestor tineri cu rucsac în spate, care se află acolo”, a declarat Ciurea.

Analistul politic mai spune că forțele occidentale încearcă să instituie o guvernare externă la Chișinău prin intermediul unor interpuși, care se află la Președinție și la Curtea Constituțională.

Amintim că recent Președinția condusă de Maia Sandu a confirmat că la 1 ianuarie 2021 a fost semnat un contract de colaborare cu fundația KAS.

Potrivit documentului, organizația germană a angajat mai mulți consilieri pentru Maia Sandu pe care îi achită din banii săi.

Ulterior, presa a publicat o parte din acest contract, care dezvăluie că acești consilieri străini au acces la secretul de stat, ceea ce încalcă prevederile Constituției.

Citește și: Locuitorii orașului Anenii Noi apreciază faptele bune realizate cu suportul PSRM

Total
0
Shares
Total
0
Share