Social

VIDEO // Un bărbat din Criuleni a fost reținut după ce a furat un card bancar și a sustras din cont 7000 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, originar dintr-o localitate din r. Criuleni, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt de bani, transmite Telegraph.md

La data de 24 iunie, la inspectoratul de poliție a sec. Centru, s-a adresat cu plângere un tânăr în vârstă de 27 de ani, comunicând că i-a fost sustras cardul bancar de pe care au fost sustrasă suma de 7 000 lei. Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală, pentru a stabili toate circumstanțele și identifica individul care a comis infracțiunea.

Astfel, în cadrul investigațiilor forțele de ordine au stabilit că extragerea mijloacelor bănești a fost efectuată de la bancomatul amplasat pe str. Dokuceaev. Au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins bărbatul cum extrage mijloacele bănești, acesta fiind recunoscut de către partea vătămată. Totodată tânărul a comunicat că este cunoscut cu suspectul, acesta închiria o cameră în apartamentul lui.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii secției investigare infracțiuni a IP Centru, suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că în timp ce se afla în apartament profitând de faptul că tânărul nu era acasă i-a sustras cardul după care a extras suma de 7000 lei de la bancomat.

Actualmente bărbatul este cercetat penal pentru furt, infracține care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Poliția Capitalei recomandă: nu comunicați la nimeni codul de la cardul DVS bancar, nu țineți foaia cu codul cardului împreună cu cardul bancar fiindcă puteți fi deposedați și hoții cu ușurință pot extrage mijloacele bănești.

Capacitățile laboratoarelor ANSP de diagnosticare a cazurilor de COVID-19 vor fi consolidate cu suportul Elveției

loading...

Comments are closed.