Alte știri

VIDEO // Un grup de moldoveni au fost reținuți de poliție după ce au furat circa 2 tone de ulei de pin din Germania

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup de moldoveni aflați în Germania au sustras de la o întreprindere circa două tone de ulei de pin pe care intenționau să-l introducă ilegal, prin contrabandă, în Republica Moldova, transmite Telegraph.md, cu referire la Realitatea.md

Ulterior aceștia intenționau comercializarea mărfii unei companii cosmetologice de pe teritoriul țării, utilizînd acte false de proveniență. În rezultatul perchezițiilor efectuate în automobilele și la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate 300 litri ulei de pin, în valoare de circa 700 mii de lei, arme și muniții păstrate ilegal.

Membrii grupului identificați de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP, sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 24-44 de ani.

Cazul a fost documentat de ofițerii de investigație, iar în urma măsurilor speciale a fost identificat locul și timpul introducerii mărfii prin contrabandă, inclusiv modalitatea tranzacției de vânzare-cumpărare a uleiului de pin, bănuiții fiind reținuți în flagrant delict.

Actualmente, persoanele suspecte sunt cercetate în stare de libertate, aceștia, riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

În continuare poliția cercetează cazul, împreună cu omologii din Germania pentru a identifica și alți membri ai acestei grupări, inclusiv stabilirea tuturor circumstanțelor.

Citește și: 100 de tineri și tinere învață a preveni corupția în cadrul unei tabere de vară lansată de PNUD și CNA

loading...

Comments are closed.