Alte știri

VIDEO // Un ”hoț în lege” originar din Georgia a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din orașul Kutaisi, Georgia, zis PAPUN , care are statut de „hoț în lege” în lumea criminală, a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta se afla în țara noastră de circa 3 luni și intenționa să-și consolideze pozițiile sale de hoț în lege, în rândul persoanelor de etnie romă din nordul țării, transmite Telegraph.md

Ca urmare a unei informații operative și a acțiunilor întreprinse de polițiștii de la Ocnița, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată și ai Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații (INI), acesta a fost localizat.

Astfel, la 7 iulie, polițiștii cu suportul angajaților CDS „Scorpion” a IGC, l-au reținut în timp ce se afla într-un restaurant din orașul Otaci.

În context, hoțul în lege a fost supus procedurilor legale de declarare ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru că intenţionează să desfăşoare activităţi care ar pune în pericol securitatea naţională și ordinea publică.

La data de 8 iulie, cetățeanul georgian a fost escortat până la bordul navei aeriene cursa Chișinău – Istanbul, acesta părăsind țara. Acesta a primit interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 5 ani.

Citește și: MADRM, în discuții cu mediul de afaceri despre sporirea rezilienței ecologice

loading...

Comments are closed.