(Video) Un luptător moldovean a devenit Campion Mondial la 73 de ani !

Un luptător moldovean a devenit Campion Mondial la 73 de ani, mihail malear, vlad plahotniuc, judo, sport moldova 
 

Sportivul moldovean Mihail Malear a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de Judo – veterani, care s-a desfăşurat la Cancun (Mexic), categoria de vârstă M9 (plus 70 de ani), categoria de greutate până la 100 de kilograme.

Mihail Malear a declarat că a muncit intens, în special în ajunul campionatului, pentru a urca pe podiumul de premiere.

„Mă antrenez regulat pe tot parcursul anului, dar în ajunul turneelor de anvergură forţez pregătirile. De data aceasta a fost mai greu să devin campion, pentru că am concurat la altitudine. În plus, diferenţa de fus orar (8 ore) şi temperatura înaltă (circa 30 de grade), de asemenea, a influenţat evoluţiile tuturor participanţilor. În fine, încă un vis al meu s-a realizat”, a declarant campionul.

Mihail Malear (73 de ani) i-a învins în calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere pe Milan Marousek (Cehia), Lothar Scheptel (Germania), Milan Vagner (Cehia) şi Artur Schnabel (Germania). Titlul obţinut de Mihail Malear este al şaptelea în palmaresul său. Vara curentă, la Glasgow (Marea Britanie), el a devenit pentru a şasea oară şi campion european.

Amintim că data trecută cînd a devenit campion, Mihail Malear a fost întâmpinat de liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Revedeți video mai jos:

Total
0
Shares
Total
0
Share