Lifestyle

VIDEO // Un sat din Briceni a fost supranumit „mica Franță”: Case luxoase, dar fără locatari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un sat din nordul țării a devenit celebru datorită contrastului izbitor dintre lux, case scumpe și grădini lăsate în paragină. Potrivit sursei citate, la Corjeuți din raionul Briceni, casele sunt construite după un design împrumutat din Occident, iar pe străzile înguste au apărut, unul câte unul, palatele. Totuși, se pare că vilele ca în filme sunt mai mult pustii, întrucât cei mai mulți dintre localnici muncesc în Franța, transmite Telegraph.md, cu referire la Nordnews.md

Curţile interioare decorate cu petunii multicolore, împrejmuite de garduri nu prea înalte şi porţi elegante din fier forjat, trezesc invidia trecătorilor.

Toate casele sunt inspirate din filme, cataloage sau de la angajatorii bogați din Franța, Italia, Anglia sau Irlanda. Localnicii se mândresc cu satul pe care îl numesc, mai în glumă, mai în serios,  „Franţa de-acasă“.

Pe lângă turnul Eiffel în miniatură și un restaurant cu denumirea simbolică  „Paris”, satul are și o rută directă ce leagă localitatea lor cu orașul Paris.

În  satul Corjeuți locuiesc aproape 8000 de oameni dintre care 2800 muncesc în Franța.

Legumele care se pot transforma în otravă pentru organism

loading...

Comments are closed.