Alte știri

VIDEO // Unde și cum se desfășoară a doua zi de patrulare comună a echipelor formate din militari și polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii și militarii Armatei Naționale au început patrularea în comun pentru protejarea populației în perioada de epidemie. Aceste patrule vor ajuta la implementarea măsurilor de siguranță și prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19.

”Decretul pe care l-am semnat ieri permite și alte acțiuni comune între reprezentanții Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Interne, care să vină în sprijinul cetățenilor”, a transmis Igor Dodon.

”Toate măsurile pe care le luăm ne ajută să menținem la această etapă situația stabilă, într-o perioadă în care în multe țări din lume pandemia a devenit din ce în ce mai greu de controlat. Suntem gata să venim cu măsuri și mai ferme, pe măsura evoluției situației, fiindcă aceste restricții temporare ne vor permite să revenim mai rapid la normalitatea vieții sociale și economice.

Cu cât mai puternică va fi solidaritatea noastră și cooperarea dintre cetățeni și autorități, cu atât mai sănătoși și mai repede vom ieși din această criză!”, a mai transmis Președintele.

Potrivit informațiilor oficiale, 20 de unităţi de tehnică militară din dotarea Armatei Naţionale, împreună cu echipajele Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, au plecat azi dimineaţă spre mai multe localități din țară, dar şi prin capitală, pentru a patrula şi monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități și pentru a informa cetățenii despre riscurile răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul COVID- 19.

Grupurile mixte de angajați ai Ministerul Apărării şi Ministerului de Interne asigură inclusiv respectarea de către cetățeni a regimului de carantină și izolare la domiciliu pe perioada stării de urgență. Totodată, militarii şi carabinierii monitorizează situaţia în staţii şi unităţile de transport public pe teritoriul municipiului Chişinău şi Bălţi.

De asemenea, echipajele comune se deplasează prin localitățile raioanelor Cahul, Hâncești, Sângerei și Bălți.

De menţionat că în acelaşi timp, microbuzele de tip IVECO și Chevrolet ale Armatei Naţionale şi ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat în aceste zile 58 de cadre medicale şi 22 de persoane, care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19, dar testele s-au dovedit a fi negative.

În următoarele zile, aceste acțiuni vor continua, iar cetățenilor le este recomandat să se informeze despre toate măsurile organizate și să respecte noile restricții care intră în vigoare de astăzi.

loading...

Comments are closed.