(video) Va lasă Primăria pentru Președenție. Năstase va candida anul viitor pentru funcția de președinte al țării

andrei nastase, transparenta presa, deschidere pentru ptresa, guvernul sandu, omor botanica, dodon si plahotniuc negocieri

În cadrul dezbaterilor electorale pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, organizate și difuzate de postul de televiziune Moldova 1, reprezentantul candidatului la funcția de edil al Capitalei, Andrei Năstase, nu a negat faptul că Năstase intenționează anul viitor să candideze și la funcția de Președinte al Republicii Moldova, iar în Chișinău să fie organizate alegeri locale anticipate.

Candidatul „Partidului Nostru” Ivan Diacov, l-a întrebat pe reprezentantul lui Andrei Năstase:

– Dacă Năstase se aventurează la alegerile de Președinte, înseamnă că Chișinăul rămâne de izbeliște! Domnul Andrei Năstase a declarat că v-a participa la alegerile Prezidențiale și dacă dă Domnul și le câștigă, ce facem cu Primăria?! 

Această întrebare l-a amuzat pe cel care a venit la dezbateri să-l reprezinte pe Andrei Năstase și a încercat să se eschiveze de la un răspuns:

– …Candidații în loc să-și facă griji de problemele Chișinăului își fac problema din Andrei Năstase”. Acesta a numit viitoarea intenție a lui Năstase de a candida la alegerile Prezidențiale că „sunt problema lui (n.r. Năstase) personale”.

Ivan Diacov totuși a insistat că acest subiect ar reprezenta „interesul chișinăuianului” și a întrebat „ce facem cu interesul chișinăuianului?”. Într-un final Diacov i-a replicat reprezentatului lui Năstase, să nu fugă de întrebare: „Mata, ori răspunde, ori adu-l pe Năstase să răspundă!

Șeful Platformei DA ar fi într-adevăr în goana după funcții. Într-un singur an, acesta a reușit să fie pe rând deputat, ministru, dar și primar oficial al Chișinăului, după ce Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză. Astfel, după ce a fost votat deputat pe circumscripția numărul 33, Năstase a renunțat la fotoliul de parlamentar, în favoarea funcției de Vice-Premier, Ministrul Afacerilor Interne. Din acest motiv, pe circumscripția 33 a fost nevoie să se organizeze din nou alegeri anticipate, unde deja pentru funcția de deputat candidează fratele lui Năstase. Nu a încălzit mult fotoliul de ministru al Afacerilor de Interne și după ce a instalat o cruce în sediul MAI, Năstase s-a avântat în cursa electorală pentru funcția de Primar General al municipiului Chișinău. Cireașa de pe tort însă au fost informațiile apărute în presă precum că Andrei Năstase ar intenționa să candideze și la funcția de Președinte al Republicii Moldova, la alegerile care ar trebui să se petreacă în 2020.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share