Alte știri

(Video) Vă place? Primul desen animat de realitate virtuală realizat R. Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Studioul de animație Simpals vă prezintă primul său desen animat VR – „ARIPI”. Spre deosebire de desenele animate 3D obișnuite, animația creată cu ajutorul tehnologiei realității virtuale (VR), îi permite spectatorului să simtă efectul prezenței, scrie Stiri.md. 

Potrivit lui Dmitri Voloșin, regizorul desenului animat, „ARIPI” este un proiect ambițios: „Noi am vrut să facem o descoperire tehnologică, să surprindem publicul cu ceva nou și să-i oferim un buchet de emoții senzaționale. Sarcina noastră principală a fost de a-i face pe cei care vor urmări desenul nostru animat să devină participanți la evenimentele ce se petrec în scenele acestuia, de a le oferi ocazia să se simtă în spațiul cosmic și să simtă plăcerea senzației de zbor.
 
Noi deja aveam primul scenariu gata, dar când am decis să facem un desen animat pentru ochelarii de realitate virtuală, de la ideea originală au rămas numai astronautul și spațiul. A trebuit să modificăm o mulțime de momente în conformitate cu cerințele VR. Sperăm că, cu ajutorul filmulețului nostru, mulți spectatori își vor împlini visul din copilărie și vor deveni, cel puțin pentru un moment, astronauți”.
 
Regizorul afirmă că acesta este un proiect unic nu numai pentru Republica Moldova, ci și pentru Europa de Est și Rusia.

loading...

Comments are closed.