Alte știri

(Video) Viral pe facebook! Polițist către un șofer: Nu vreau să vorbesc în limba rusă, limba de stat este româna!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un video care ne dă speranțe că moldovenii încep a avea demnitate națională. Un polițist din raionul Cimișlia a refuzat astăzi să vorbească în limba rusă cu un șofer din Autonomia Găgăuzia, chiar dacă o cunoștea, spunând clar că în Republica Moldova se vorbește limba română.

Ofițerul de patrulare l-a întrebat pe șofer dacă este cetățean al Republicii Moldova, la care acesta a răspuns că este. Atunci el i-a spus că trebuie să cunoască limba de stat, după care șoferul a continuat să ceară ofițerului să vorbească în rusă. „Da, sunt cetățean al Republicii Moldova, dar trebuie să-mi explicați în limba rusă. Rusa este a doua limbă în țara noastră”, a spus șoferul iritat.

Precizăm pentru toți cetățenii din țara nastră că în conformitate cu Constituția Republicii Moldova limba rusă NU este a doua limbă de stat. În prezent avem o singură limbă de stat!

Mai jos vedeți înregistrarea video publicată pe internet de către șoferul vorbitor de rusă, nemulțumit că polițistul care l-a oprit a insistat să vorbească în limba română.

loading...

Comments are closed.