(Video) Vlad Plahotniuc la discuții cu croitoresele de la Fabrica de textile din Nisporeni

Vlad Plahotniuc la discuții cu croitoresele de la Fabrica de textile din Nisporeni, alegeri moldova 2019, partidul democrat din moldova, pdm candu, guvernul filip salarii locuri de munca, pensii in moldova, haine pentru militarii din europa

Militarii din aproape toată Uniunea Europeană poartă uniforme de iarnă cusute la Fabrica de textile din Nisporeni. Tot din mâinile croitoreselor din Moldova ies şi sacii de dormit. Candidatul PDM la alegerile parlamentare pe circumscripţia din Nisporeni, Vlad Plahotniuc, a mers într-o vizită la întreprindere. Democratul a discutat cu angajaţi despre condiţiile de muncă şi le-a promis că şi după alegeri, toate reformele începute de guvernare, vor continua.

De-a lungul anilor, angajatele de la Fabrica de textile din Nisporeni au cusut mii de uniforme pentru soldaţii din statele membre ale Uniunii Europene. „Avem contract de lungă durată, lucrăm de 14 ani. Noi întrebări la ceea ce ţine de lucru, de perspectivă, nu avem”, a menționat directorul fabricii, Tudor Şeptilici.

Unele cusătorese au un stagiu de peste 20 de ani, iar condiţiile de muncă de la fabrică şi salariul atractiv sunt pentru ele motive serioase pentru a rămâne să lucreze în ţară. „Am doi copii şi sunt alături de ai, adică nu am fost nevoite, ca alte mame, să las copiii şi să plec peste hotare”, a spus o femeie. „Noi ne străduim, în orice caz, să facem lucru de calitate. Îmi place meseria, îmi place ceea ce facem”, a spus alta.
 
Pragul fabricii a fost trecut ieri de către candidatul din partea Partidului Democrat din Moldova pe circumscripţia Nisporeni, Vlad Plahotniuc. Democratul s-a interesat de condiţiile de muncă şi dacă angajaţii sunt mulţumiţi de salariu. „Pentru prima dată, economia a început să crească. Ce-i drept, un an de proteste, doi ani de lucru şi abia acum ne putem permite să dăm pensii, să dăm salarii, să majorăm indemnizaţii, compensaţii pentru căldură şi multe altele chestiuni”, a comunicat candidatul PDM în circumscripția nr. 17, Nisporeni, Vlad Plahotniuc.
 
Oamenii l-au întrebat pe Vlad Plahotniuc despre iniţiativele lansate de guvernare şi despre soluţiile pentru problemele care îi macină.
– Când o să fie în vigoare compensaţiile de 200 de lei pentru copii?
– Imediat cum fortificăm Parlamentul, îl legalizăm. Pentru că acest Parlament nu are posibilitatea să aprobe în două lecturi. Noi votăm într-o lectură şi, în a doua lectură, votăm. Hai să luăm o lună, luna martie pentru a face toate instituţiile, înseamnă că, undeva în aprilie, deja o să fie funcţionabil”.
 
– Ce măsuri se vor întreprinde pentru ca tinerii să se întoarcă în ţară?
– Oamenii, ca să revină, noi le facem locuri de muncă. Nu-i problemă că au plecat, problemă e ca să revină. Unii nu o să revină, pentru că le place să stea acolo, copii sunt deja la şcoală, dar la moldoveni există nostalgia, acasă, la părinţii noştri, la pământurile noastre. Pentru aceştia o să pregătim toate condiţiile.
 
Vlad Plahotniuc a menţionat că reformele începute de către guvernare vor continua, pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai în Republica Moldova. Urmăriți mai jos reportajul realizat de Canal 2. 
Total
0
Shares
Total
0
Share