Alte știri

VIDEO // Vladimir Voronin: Moldova este condusă din exterior, iar noi suntem chiriași în propria țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova a ajuns să fie condusă din afară, iar moldoveni sunt chiriași în propria țară, este de părere Vladimir Voronin, liderul PCRM, acuzând că și președintele Maia Sandu deține inclusiv cetățenia unui alt stat.

”Unde se mai întâlnește, în care țară președintele are în buzunar două pașapoarte? La noi președintele are două pașapoarte, dar așa nu se poate. Noi pierdem țara, pierdem independența, neutralitatea”, a spus Voronin în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC 21.

Liderul socialist este nemulțumit și de faptul că Maia Sandu a spus la Strasbourg, unde a fost în aprilie curent, că Parlamentul va fi obligat să modifice articolul 13 din Constituție, iar sintagma ”limba moldovenească” va fi înlocuită cu ”limba română”.

În același context, Voronin a amintit că Republica Moldova este stat neutru, iar trimiterea soldaților moldoveni la exercițiile NATO este o ilegalitate.

”Socialiștii au înțeles că în țară există pericolul pierderii suveranității, independenței și a neutralității. Noi am putea dispărea de pe harta lumii ca stat. De aceasta am lăsat la o parte tot ce ne-a despărțit anterior, pretențiile noastre față de socialiști și Dodon. Trebuie să salvăm țara, poporul și Moldova”, a mai declarat Vladimir Voronin, explicând în acest fel de ce PCRM a semnat cu PSRM acordul de crearea a unui bloc electoral comun pentru alegerile din iulie 2021.

Amintim că PSRM și PCRM vor merge împreună la alegerile parlamentare din vară, iar Vladimir Voronin este cap de listă.

loading...

Comments are closed.