Alte știri

VIDEO // Vladimir Voronin s-a vaccinat contra COVID-19 și-i îndeamnă pe toți ceilalți s-o facă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Întreaga sa familie este imunizată împotriva infecției COVID-19, iar de două ori pe lună se testează suplimentar, a declarat Vladimir Voronin, liderul PCRM, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

În același context, liderul PCRM se arată nedumerit că mai multe persoane refuză vaccinarea gratuită din partea statului, pe când ei ar trebui să facă rând la Centrele de vaccinare și să ceară să fie imunizați cât mai rapid.

”Se joacă cu viața lor. La alegeri s-au jucat cu buletinul, dar aici se joacă cu viața lor”, a declarat președintele PCRM, deputat în componența Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

”Noi suntem vaccinați și trecem teste de două ori pe lună, din propria inițiativă”, a mai spus Voronin, menționând că testarea periodică o vede necesară datorită condițiilor în care activează acum, pentru că are multe întruniri și discuții politice, precum și contactează cu mai multe persoane din Parlament.

Deputatul comunist susține că achită testele din buzunarul propriu, dar impunerea testării obligatorii a cadrelor didactice din contul acestora nu este o decizie bună.

”Decizia (de testare – n.r.) este una foarte bună, dar nu din cont propriu. Dacă noi comparăm salariul și prețul la test, atunci pedagogii trebuie să lucreze pentru instituțiile care fac aceste teste. Majorați salariul la suma aceasta, iar oamenii se vor duce să facă teste cu mare plăcere, pentru că au grijă de sănătate. Acum toți conștientizăm ce înseamnă acest COVID-19”, a declarat Voronin, adresându-se guvernării să suporte aceste cheltuieli. Nu în ultimul rând, liderul comunist a cerut majorarea salariilor cadrelor didactice, despre care spune că ar trebui să fie principala preocupare a actualului Guvern.

Amintim că printr-o hotărâre a CNESP, cadrele didactice și ceilalți lucrători din Educație, care nu s-au imunizat până în prezent, au obligația să se testeze la COVID-19 de două ori pe lună, cu suportarea cheltuielilor din propriul buzunar. Decizia i-a nemulțumit pe mulți profesori, iar primarul Chișinăului a declarat „nulă” hotărârea CNESP.

loading...

Comments are closed.