Politic

VIDEO. ”Voința Poporului” – la nouă luni de la prima ședință, membrii grupului de inițiativă anunță nașterea unui nou partid politic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe data de 15 septembrie 2016 se împlinesc nouă luni de la prima ședință a grupului de inițiativă pentru fondarea partidului politic ”Voința Poporului”.

La momentul actual sunt deja  partidul „Voința Poporului” are 20 de organizații teritoriale dintre structurile administrativ-teritoriale de nivelul doi. În toate aceste organizații numărul de membrii depășește cu mult cuantumul de 120 membri.

În alte 4 raioane organizațiile teritoriale au fost constituite cu un număr mai mic de 120 membri, iar în șase unități administrativ-teritoriale de nivelul doi, inclusiv în municipiile Bălți și Chișinău conferințele pentru constituirea organizațiilor teritoriale sunt în faza finală.

După cum afirmă liderii formațiunii, paritdul intrăm în ultima fază a procedurilor de înregistrare. Urmează organizarea lucrărilor Congresului care va definitiva proiectele Statutului și a Programului politic, va alege organele dispozitive, executive și de control la nivel central, după care actele vor fi prezentate Ministerului Justiției.

Într-o postare de pe pagina pe facebook formațiunea își enumeră succesele de până acum:

  •  Stoparea activității gunoiștii ilegale din strada Uzinelor nr.335 și redirecționarea depozitării deșeurilor menajere din Chișinău către un alt loc. Au fost înaintate cerințe concrete către autoritățile publice centrale în vederea elaborării și implementării unei concepții moderne privind prelucrarea industrială a deșeurilor menajere pe întreg teritoriul Republicii.
  •  Contribuția experților PPVP în analiza schemelor de capturare a Puterii prin modificarea sistemului electoral. Noi am demascat căile de fraudare a rezultatelor votării, am arătat slăbiciunile și inaplicabilitatea sistemelor electorale. PPVP se află în proces de judecată cu CEC și cu alte autorități publice pentru a cere informațiile necesare.
  • Aportul PPVP în prevenirea catastrofei incendiare ca urmare a stocării ilegale și neprofesioniste a autorităților publice locale privind lichidarea urmărilor calamităților din luna aprilie 2017, când mii de metri cubi de lemne uscate au fost stocate pe stadioanele și diferite platouri din jurul Chișinăului. Au fost provocate mai multe incendii de proporții mari care puneau în pericol viața și sănătate populației dar și starea ecologică.

De menționat că membrii Grupului de inițiativă PPVP au ținut 5 conferințe de presă pe cele mai acute probleme ale societății, experții partidului au elaborat și au publicat zeci de articole analitice privind situația alarmantă în țară, propunând soluții și proiecte.

Voința Poporului consideră că populația Republicii Moldova are nevoie de schimbări, ce pot fi realizate doar de un nou partid, respectiv PPVP.

loading...

Write A Comment