Actualitate

VIDEO&FOTO // Oamenii legii au reținut trei femei care activau în calitate de curieri și plasau droguri în ascunzișuri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Direcției investigații infracțiuni legate de droguri, sub conducerea PCCOCS, și cu suportul BPDS „Fulger”, au reținut trei femei cu vârstele cuprinse între 21 și 45 de ani, care activau în calitate de curieri la internet magazin și plasau droguri în ascunzișuri, în toate sectoarele capitalei, transmite Telegraph.md

Măsurile speciale din investigație, în cazul în care sunt vizate acestea, au demarat în luna mai 2021.

Două dintre ele sunt cetățeni ai Ucrainei, care temporar domiciliau pe teritoriul Republicii Moldova.

În urma perchezițiilor corporale efectuate, cât și în imobilele unde locuiau acestea, au fost depistate și ridicate în jur de 400 de doze de droguri (marijuana) care erau destinate pentru plasarea în ascunzișuri, cântar electronic la scară mică și laborator de creștere a plantelor de cânepă. În total au fost scoase din circuit aproximativ 100 gr de marijuana, 600 gr de droguri sintetice (PVP) și 10 plante de cânepă.

De asemenea, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate telefoane mobile, tehnică de calcul din care a fost extrasă informație cu privire la geolocațiile unde erau plasate drogurile, un pistol deținut ilegal și alt material probatoriu care demonstrează vinovăția acestora în distribuirea drogurilor în proporții deosebit de mari prin intemediul internet magazinului.

Conform infomațiilor extrase din tehnica de calcul, grupul criminal numai pe parcursul lunilor martie – aprilie anul curent, au plasat și distribuit aproximativ 4500 de doze de droguri.

Organul de urmărire penală a pus sub sechestru o unitate de transport de marca „Toyota RAV4”, care era folosită la comiterea infracțiunii.

La moment cauza penală se află pe rol în instanța de judecată, iar persoanele riscă pedeapsă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

Citește și: Troleibuzul turistic își modifică programul de circulație

loading...

Comments are closed.