Social

Viitorii apărători ai neamului au depus astăzi Jurământul de credinţă Patriei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au ales să stea la straja securității, să apere și să servească Republica Moldova. 145 de studenţi ai anului I la Academia „Ştefan cel Mare” a MAI, astăzi, 20 octombrie 2017 au jurat onestitate, vigilenţă şi curaj pentru țară.

La festivitate a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, viceministrul de Interne, Oleg Babin, rectorul Academiei „Ștefan cel Mare”, Simion Carp, corpul profesoral-didactic al instituției, părinți, veterani rude și alți invitați.

„Să alegi profesia de polițist și să juri credință Țării, e mai mult decât o decizie importantă, e o implicare în viitorul unei societăți care are nevoie de schimbare. Astăzi am revenit la Academia ,,Ștefan cel Mare”, iar cei 145 de curajoși care au depus jurământul, mi-au amintit de toamna anului 1992, când am jurat și eu credință Patriei. Jurământul e același, oamenii care îl depun sunt alții, și eu sunt convins că anume acești tineri vor reuși să dezvolte și să modernizeze acest sistem, iar împreună, prin devotament și profesionalism, să oferim oamenilor siguranță și pace”, a scris Alexandru Jizdan pe pagina sa de facebook.

politiia mai jizdan

La rândul său, Rectorul Academiei „Ştefan cel Mare”, Simion Carp a adus felicitări studenților dar și părinților acestora, care au susținut alegerea copiilor, care de acum încolo vor da dovadă de mult devotament și competență profesională.

Cei 145 de tineri, 63 de fete și 82 de băieți, urmează să-și facă studiile timp de 4 ani, cei care au ales Facultatea de Drept și respectiv, 3  ani la Facultatea de Securitate Civilă și Ordine Publică, din cadrul Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” a MAI.

 

loading...

Comments are closed.