Externe

Violențele în Donbas continuă chiar și pe timp de pandemie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un militar ucrainean a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi în Donbas, în atacurile lansate în ultimele ore de grupările armate ale Rusiei staţionate ilegal în zona separatistă a Ucrainei, informează, miercuri dimineaţă, Centrul de presă al Operaţiunii Forţelor Unite.

Potrivit misiunii militare ucrainene desfăşurate în estul ţării, în ultimele 24 de ore, rebelii au încălcat de nouă ori regimul de încetare a focului, folosind arme interzise de acordurile de pace de la Minsk. În plus, potrivit armatei Kievului, forţele ruse de ocupaţie discreditează trupele ucrainene și obstrucţionează activitatatea observatorilor Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Donbas. Rebelii diseminează informații false conform cărora militari ucraineni ar fi implicaţi în uciderea și rănirea unor civili într-o localitate de pe teritoriul ocupat al regiunii Donețk, notează Radio România Actualități.

„O astfel de campanie de manipulare informațională a devenit deja o tradiţie pentru propagandiștii Kremlinului, care încearcă, astfel, să distragă atenția populației locale de la agravarea situației socio-economice și infracţionale din regiune”, se arată într-un comunicat al armatei ucrainene.

Sursa: realitatea.net

Citește și: Incendiul de la Cernobîil a fost stins. Care sunt consecințele

loading...

Comments are closed.