Alte știri

Viorica Dumbrăveanu îndeamnă femeile să facă testul citologic: ”Este gratuit și nedureros. Vă poate salva viața”

Pinterest LinkedIn Tumblr
Cancerul de col uterin poate fi prevenit, iar aceasta ne-o demonstrează toate femeile care merg o dată la 3 ani și își verifică starea de sănătate. Cel mai îmbucurător este că acest tip de cancer, depistat în faze inițiale, poate fi tratat cu succes, iar cel mai trist este că ne mor femeile din cauza unui tip de cancer care poate fi depistat la timp și tratat. 
Cu acest mesaj a venit fostul ministru al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care s-a alăturat campaniei de prevenire a cancerului de col uterin și a venit cu un îndemn important pentru toate femeile din Republica Moldova.
❤Dragi femei, colege, prietene, mame, surori, fiice,

🙏Mergeți la medicul de familie, o dată la 3 ani, faceți testul citologic și convingeți-vă că sunteți sănătoasă. Este gratuit și nedureros. Vă poate salva viața.

Amintim că în perioada 25 – 31 ianuarie, se desfășoară Săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin 2021. Evenimentul din acest an pune accent pe conceptul de prevenție, având în vedere faptul că exista instrumente, precum vaccinarea și screening-ul, ce pot reduce semnificativ riscul apariției acestei boli.
loading...

Comments are closed.