Vitalie Balinschi, candidatul partidului Șor la Hâncești, rămâne în cursa electorală

Magistraţii Curţii de Apel au respins cererea Comisiei Electorale Centrale de a-l exclude pe candidatul Partidului Şor Vitalie Balinschi din cursa electorală ce se va da în circumscripţia uninominală Hânceşti.

Concluzia magistraţilor e că măsura cerută de CEC e disproporționată în raport cu acțiunile ce i se incriminează candidatului, şi anume utilizarea de fonduri nedeclarate.

Amintim că, la 6 martie curent, Comisia Electorală Centrală a solicita Curții de Apel Chișinău examinarea anulării înregistrării candidatului Partidului Șor, Vitalie Balinschi la cursa electorală din circumscripția uninominală Hâncești.

Decizia vine în contextul examinării unei sesizări depuse la CEC de către Partidul Liberal, care relevă unele încălcări ale prevederilor legale comise de Partidul Politic Șor, în cadrul desfășurării campaniei electorale. Potrivit sursei citate, acestea se referă la utilizarea unor fonduri financiare și materiale nedeclarate, în partea ce ține de organizarea transportării alegătorilor în scopuri electorale.

Citește și: Negocierile dintre PD și PSRM sunt încă în prima fază

Total
0
Shares
 
Total
0
Share