Vitalie Vrabie: Cotinuăm să venim în sprijinul investitorilor prin simplificarea formalităților de vămuire

vama moldova
 

Serviciul Vamal continuă să vină în susținerea antreprenorilor prin simplificarea procedurilor vamale și crearea a numeroase platforme de comunicare cu aceștia, astfel încât să contribuim la crearea unui mediu investițional atractiv, bazat pe principii de concurență loială.” – este declarația Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie în cadrul întrevederii cu E.S. Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Italiene în Republica Moldova.

În intervențiile sale, Vitalie Vrabie a menționat că Serviciul Vamal își exprimă disponibilitatea organizării unor întâlniri periodice cu reprezentanții mediului de italian, în cadrul cărora să fie discutate subiecte de actualitate privind interacțiunea acestora cu organul vamal. Totodată, acest mecanism le va permite părților să pună în dezbatere instrumentele de facilitare a comerțului implementate de Vamă sau eventualele amendamente normative și legislative preconizate.

În acest context, Vitalie Vrabie i-a mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția Ambasadei în dezvoltarea dialogului cu investitorii italieni, precum și pentru asistența acordată în cadrul activităților de intensificare a colaborării cu autoritatea vamală a Republicii Italiene, care reprezintă un exemplu de bune practici europene în domeniul administrării vamale.

De asemenea, șeful Vămii a subliniat și aportul Înaltului Consilier UE, Rosario de Blasio în demersurile de modernizare a instituției vamale, recomandările căruia sunt derivate inclusiv din experiența acumulată în cadrul autorității vamale a Italiei, unde a activat pe parcursul a 20 de ani.

La rândul său, Valeria Biagiotti a apreciat deschiderea și receptivitatea manifestată de Serviciul Vamal în raport cu operatorii economici, menționând, în acest sens, importanța continuării procesului de eficientizare a activității vamale prin aplicarea standardelor internaționale în domeniu.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share