Politică

Vlad Bătrîncea, despre discursul Maiei Sandu la Kiev: ”Pierde timp și banii publici pe aceste vizite absolut inutile și atrage Moldova în lupte internaționale”

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce Maia Sandu a declarat la Kiev că Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, Vlad Batrîncea susține că șefa statului ar trebui să fie preocupată de problemele interne ale R. Moldova și să nu atragă Moldova în lupte internaționale, informează TV8

„Această declarație a doamnei Maia Sandu depășește mult și statutul său și la sigur nu ține de interesele naționale ale Republicii Moldova. Republica Moldova este nu doar un stat independent, dar și neutru. Problema Crimeei, a acestui teritoriu, este problema bilaterală a Ucrainei și Rusiei și la sigur nu a Republicii Moldova, o țară mică, neutră, care are multe probleme interne, trebuie să fie acea parte care să se expună și să ia o poziție. Ne pare rău că doamna Maia Sandu, în loc să fie preocupată de problemele interne ale Republicii Moldova, pierde timp și banii publici pe aceste vizite absolut inutile și atrage Moldova în aceste lupte internaționale”, a declarat deputatul BECS Vlad Batrîncea. Potrivit lui, Moldova ar trebui să se concentreze pe agenda sa internă.

Amintim că Maia Sandu participă la summitul „Platforma Crimeea”, care se desfășoară la Kiev, iar în discursul său a declarat că Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Totodată, aceasta a făcut un apel către cei prezenți că împreună trebuie să combată amenințările la adresa securității regionale.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu, declarație controversată: ”Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrant a dreptului internațional”

 

loading...

Comments are closed.