Politic

Vlad Batrîncea, la întrevederea cu ambasadorul Chinei, Yan Wenbin: Moldova și China au relații de colaborare și prietenie sincere și deschise

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În debutul întâlnirii, vicespeakerul i-a urat ambasadorului bun venit în Republica Moldova și i-a dorit succes în activitatea diplomatică în țara noastră.

Vlad Batrîncea s-a arătat convins că activitatea Excelenței Sale, Yan Wenbin, va contribui la o evoluție frumoasă a raporturilor moldo-chineze și pe viitor.

”Republica Moldova are o atitudine foarte prietenoasă față de Republica Populară Chineză. Apreciem bunele noastre relații de colaborare și de prietenie care au un caracter sincer și deschis”, a relevat Vlad Batrîncea.

În contextul întrevederii, vicepreședintele Parlamentului a transmis autorităților și poporului chinez cuvinte de recunoștință pentru faptul că în toți cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între statele noastre, China mereu a fost alături de Moldova.

”Acest lucru a fost cu atât mai important pentru noi când ne-am confruntat cu pandemia de coronavirus. Mulțumim pentru ajutorul acordat în depășirea acestei crize”, a adăugat vicespeakerul.

În încheiere, Vlad Batrîncea a dat asigurări că va depune eforturi, inclusiv în calitate de membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză, pentru păstrarea bunelor relații de colaborare și prietenie între țările noastre și pentru dezvoltarea ascendentă a acestora.

loading...

Comments are closed.