Vlad Filat: Fiind izolată de societate, de cei de lângă ea, Maia Sandu pare a fi intrat într-un glob de cristal în care nu vede realitățile economice și sărăcia ce se instalează

Vlad Filat, ex-șeful de partid al Maiei Sandu:

Nu există nici o îndoială că, câștigarea alegerilor parlamentare, nu doar prezidențiale se datorează Maiei Sandu și enormului capital de încredere generat de aceasta, inclusiv pentru PAS.

Din păcate, condițiile mai mult sau mai puțin subiective au făcut ca o bună parte a societății să fie atinsă de dezamăgire, nu atât de comportamentul Maiei Sandu, cât de atitudinea liderilor PAS, care par să o ia ușor și sigur pe panta corupției și a preluării vechilor scheme.

Dacă Maia Sandu excelează în ceea ce privește dimensiunea externă, ieșirea din izolare și repunerea Republicii Moldova pe harta relațiilor internaționale, inclusiv statutul de țară candidată la UE, nu același lucru se întâmplă în plan intern. Atitudinea și neprofesionismul ce au condamnat cetățenii la sărăcie, prin ”dominarea” în negocierile cu Rusia, nunțile ”nășite” de oamenii puterii, acțiunile unor deputați pe zona economică sau facilitățile oferite Transnistriei și preluarea unor scheme, fac această guvernare să devină una asemenea celorlalte.

Preocupată de problemele de politică externă, fiind izolată de societate, de cei de lângă ea, Maia Sandu pare a fi intrat într-un glob de cristal în care nu vede realitățile economice, sărăcia ce se instalează mai abitir decât înainte și multiplele probleme cu care se confruntă societatea.

Deja nu doar remanieri sunt necesare, ci și o acțiune de control a ei și a instituțiilor statului asupra demnitarilor PAS. Altfel, riscă să rămână prinsă între oglinzi, iar sub imaginea ei parlamentarii și demnitarii să își facă propriile interese.

Total
0
Shares
Total
0
Share