Politică

Vladislav Gribincea, afiliat PAS și Maiei Sandu, critică vehement proiectul lui Litvinenco: ”Asemenea practici creează precedente periculoase”

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce Sergiu Litvinenco a anunțat că a înregistrat un proiect de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, care prevede mecanisme de evaluare a activității procurorului general cu eliberarea ulterioară a acestuia din funcție, la inițiativa Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în cazul unei aprecieri defavorabile, mai mulți experți și-a expus opinia în acest sens. Unii juriști susțin că asemenea practici sunt periculoase și astfel poate submina independența procurorului general, scrie replicamedia.md, un portal de știri apropiat PAS și președintelui Maia Sandu.

„Nu vreau sa iau apărarea procurorului general. Performanța domnului Stoianoglo este sub așteptări, iar ambiția acestuia manifestată la început de mandat pare să se fi epuizat.

Totuși, nu cred că legea trebuie modificată de fiecare dată când guvernării nu îi place procurorul general. Asemenea practici creează precedente periculoase și pune procurorul general la cheremul politicienilor. Oricât de bine intenționați nu ar fi ultimii, un procuror dependent de politic este mai periculos decât unul cu performanțe modeste”, opinează Vladislav Gribincea, afiliat PAS, președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova.

loading...

Comments are closed.