Externe

Volodimir Zelenski, îndemn către soldații ruși: ”Aruncați armele și plecați, doar salvați-vă viețile!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat, luni, într-un mesaj video, pe militarii ruși să părăsească Ucraina pentru a-și salva viețile, informează Anticoruptie.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Aruncați armele și plecați, nu aveți încredere în comandanții voștri, nu aveți încredere în propagandiștii voștri, doar salvați-vă viețile – plecați”, a spus Zelenski, citat de Kyiv Independent.

Liderul de la Kiev s-a adresat în rusă. „Circa 4 500 de soldați ruși au fost deja uciși”, a adăugat el, în timp ce Forțele armate ucrainene au anunțat că cifra a urcat deja la 5.300 de victime din rândul armatei ruse.

El a mai anunțat Ucraina va elibera prizonierii cu experiență de luptă. Președintele Volodimir Zelenski a spus că este o alegere morală dificilă, dar că este necesară pentru apărarea țării. El a spus că prizonierii se vor lupta în cele mai fierbinți locuri.

Cheia este apărarea acum”, a completat el.

Pe de altă parte, Zelensky a cerut UE să acorde Ucrainei statutul de membru. El a motivat că Ucraina merită să fie membră, deoarece luptă pentru a-și apăra țara și întreaga Europă, luptând pentru „pentru egalitate, pentru democrație”.

loading...

Comments are closed.