Social

Vrei să scapi de răceală? Specialiştii recomandă o metodă surprinzătoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă vrei să eviţi o răceală în perioada rece a anului, specialiştii recomandă o metodă surprinzătoare, dar eficientă. Claire Barnes, nutriţionist, susţine că o răceală este benefică pentru sănătate. O dată sau de două ori pe an este în regulă să răceşti, întrucât îţi este stimulat sistemul imunitar, sunt creaţi anticorpi pentru noi virusuri şi bacterii.

Cu toate acestea, dacă răceşti constant, s-ar putea ca organismul să îţi transmită că sistemul imunitar nu îşi face treaba. Există o metodă eficientă prin care poţi diminua şansele de a lua o răceală. În mod surprinzător, nu trebuie decât să laşi aerul rece să te protejeze.
 
„Evitaţi sistemele de încălzire centrală şi nu porni căldura în maşină, fiindcă acestea perturbă echilibrul microbiomului nazal şi te fac mai sensibil la virusurile şi bacteriile pe care le adăpostesc”, spune expertul. 
 
Specialistul îţi spune şi ce să mănânci în această perioadă pentru a evita răcelile. O supă caldă, cu multe legume, este ideală. Adaugă şi condimente cu efect de încălzire, precum ghimbirul, turmericul sau scorţişoara, pentru a stimula circulaţia şi a îmbunătăţi digestia. Răceala poate fi ţinută departe incluzând în dietă şi alimente bogate în antioxidanţi şi vitamina C, cum ar fi fructele de pădure.
loading...

Comments are closed.