Politic

Washington. Statele Unite ale Americii încurajează continuarea reformelor în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorul Cristina Balan, a avut o întrevedere cu noul asistent adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, George Kent, al cărui portofoliu vizează gestionarea relaţiilor cu peste 50 de țări din Europa și Eurasia, NATO, UE și OSCE.

În cadrul discuţiei părțile au făcut un schimb consistent de informații pe întreaga agendă politică și de reforme din Republica Moldova. În context, ambasadorul Cristina Balan a reiterat importanţa pe care Republica Moldova o acordă Dialogului Strategic cu Statele Unite ale Americii şi modalităţilor de aprofundare a acestuia.

În cadrul discuţiilor au fost abordate modalităţi de adresare a provocărilor emergente de securitate şi apărare, situaţia în regiune, situaţia economică din Republica Moldova şi stadiul implementării reformelor din ţară, precum şi deschiderea autorităţilor moldoveneşti pentru identificarea de noi proiecte de cooperare bilaterale.

La rândul său, George Kent,  a salutat acțiunile întreprinse în contextul  luptei cu corupţia, spălarea banilor și respectarea normelor adoptate în acest sens. La finalul întrevederii, George Kent a evocat suportul SUA pentru Republica Moldova în eforturile de consolidare a democrației, creștere a securității energetice, continuare a reformelor şi dezvoltare economică.

cristina balan, Statele Unite ale Americii încurajează continuarea reformelor în Republica Moldova, sua rm, guvernul filip, pdm, partidul democrat 

loading...

Comments are closed.