Xi Jinping afirmă că economia Chinei trece prin momente dificile

Afacerile din China se confruntă cu dificultăţi, iar persoanele care își caută serviciu au probleme în găsirea unui loc de muncă, a recunoscut preşedintele Xi Jinping în timpul discursului său de duminică, în ajunul Anului Nou. Este pentru prima dată când acesta vorbește despre provocările economice în mesajele sale anuale pe care a început să le transmită în 2013, scrie Digi24.ro

Recunoașterea apare într-un moment critic pentru a doua mare economie a lumii, care se confruntă cu o încetinire structurală marcată de o cerere slabă, de creştere a şomajului şi de o încredere tot mai scăzută în mediul de business.

Recunoscând adversitățile cu care se confruntă ţara, Xi a afirmat în discursul său televizat că “unele companii au avut o perioadă dificilă. Unii oameni au avut dificultăţi în găsirea de locuri de muncă şi în satisfacerea nevoilor de bază”. „Toate acestea rămân în prim-planul minţii mele”, a mai spus Xi în declarațiile care au fost, de asemenea, difuzate pe scară largă de mass-media de stat. El a promis că statul se va ocupa de redresarea economică.

Cu câteva ore înainte ca Xi să vorbească, Biroul Naţional de Statistică (NBS) a publicat sondajul lunar privind indicele managerilor de achiziţii (PMI), care a arătat că activitatea fabricilor a fost redusă în decembrie la cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni. Indicele oficial PMI din industria prelucrătoare a scăzut luna trecută la 49, faţă de 49,4 în noiembrie, potrivit unui comunicat al BNS.

O interpretare a PMI peste 50 indică expansiune, în timp ce orice este sub acest nivel reprezintă o contracţie. De asemenea, luna decembrie a marcat a treia lună consecutivă în care PMI din industria prelucrătoare s-a contractat.

Total
0
Shares
Total
0
Share