Alte știri

ZdG: Vladimir Putin speră că Igor Dodon va fi reales în funcția de președinte al Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul de la Kremlin speră că Igor Dodon va fi reales în funcția de șef al statului și afirmă că economia Republicii Moldova este dependentă de cea a Rusiei. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui forum de la Valdai, unde se află una din reședințele sale, scrie ZdG.

Noi mizăm foarte mult că la alegerile care vin acum în Moldova, poporul moldovenesc va aprecia acele eforturi pe care le-a făcut actualul președinte de apropiere a Republicii Moldova de Rusia”, a declarat Putin citat de agenția de stat rusă Tass.

Liderul de la Kremlin a avut și un discurs legat de fostele țări sovietice și a afirmat că economia Moldovei este dependentă de cea a Rusiei. Asta chiar dacă statisticile oficiale arată că peste 65% din exporturile Republicii Moldova sunt orientate în Uniunea Europeană, iar România a devenit cel mai important partener comercial al Chișinăului cu o cotă de 19% din totalul exporturilor, față de Rusia cu 16% în 2019.

„Vedem ce se întâmplă în jurul Moldovei și cunoaștem nevoile poporului moldovenesc în dezvoltarea atât a democrației, cât și a economiei. Dar vinul moldovenesc, cine îl cumpără? În Franța, cumpără cineva vin moldovenesc? Nu e vorba doar de vin, dar și de alte ramuri ale economiei care sunt atât de dependente de Rusia, încât nu pot exista pur și simplu, cel puțin acum. Nicăieri, decât pe piața rusă aceste produse nu se bucură de cerere”, a mai spus Putin, citat de alt oficios de stat, Ria Novosti.

Citește și: După alegerile prezidențiale, Maia Sandu ar putea reface alianța cu Dodon

loading...

Comments are closed.