Alte știri

Zece copii au fost spitalizați de urgență! Epidemie de scarlatină în mai multe grădinițe din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Epidemie de scarlatină în câteva grădinițe din Capitală – zece copii de la grădinița 49 din capitală au fost spitalizați după ce au fost diagnosticați cu scarlatină. Informația a fost confirmată pentru presă de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

Copiii deja au fost externați și se află la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie, transmite portalul Emedicina.md. 
 
Cazuri de scarlatină au fost înregistrate și la alte 8 grădinițe din municipiul Chișinău. Este vorba de grădinițele 62, 201, 52, 216, 2, 129, grădinița Ghiocel din orășul Vadul lui Vodă și o grădiniță din orașul Sângera. Astfel, 9 copii sunt spitalizați la moment.
 

Situația prin scarlatină în municipiu și pe republica este în descreștere în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. CSP municipal a desfășurat acțiuni de dezinfectare în grădiniță 49, iar celelalte grădinițe au fost informate pentru realizarea măsurilor de dezinfecție și informare a părinților despre maladie.

Scarlatina este o boală infecțioasă, contagioasă și epidemică (mai ales la copii), care se manifestă prin febră, dureri de gât și o erupție roșie pe tot corpul, urmată de descuamare.

loading...

Comments are closed.