Social

Ziarul de Gardă sare în apărarea PLDM sau a Maiei Sandu?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe data de 17 octombrie curent, redacția Telegraph Moldova a fost contactată de colegii de la Ziarul de Gardă. Mai exact, Liliana Botnariuc ne-a întrebat de ce pe site-ul Telegraph.md a fost scrisă știrea despre suspendarea finanțării europene pentru domeniul justiției. Știre, care în viziunea ZdG.md nu ar fi obiectivă, chiar dacă redacția noastră a postat și a făcut trimitere directă la comunicatul Delegației Europene.

Ziarul de garda mesaj catre telegraph

Colega noastră de breaslă, ne-a întrebat în respectivul e-mail care este scopul unei asemenea fraze care în viziunea Ziarului de Gardă, nu ar avea nici o legătură cu comunicatul Comisiei Europene: „Este de menționat că în 2014, Ministerul Justiției era condus de reprezentanți ai PLDM, colegi cu actualul lider al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu”.

În replică, Telegraph Moldova a dorit să concretizeze dacă ZdG.md este deacord că între anii 2014-2015, Ministerul Justiției a fost condus de un fost coleg al Maiei Sandu, exponent al PLDM, Oleg Efrim. Mai mult, am adresat și o întrebare care a și rămas fără răspuns. Mai exact, am întrebat dacă în materialul Ziarului de Gardă apărut azi, privind așa-zisa mediatizare eronată a subiectului privind sistarea finanțării europene pentru domeniul justiției, se va regăsi și declarația Alinei Radu, care a insinuat pe profilul ei de facebook că actualul Ministru al Justiției ar trebui să-și dea demisia pentru ceea ce nu a făcut fostul Ministru al Justiției între anii 2014 – 2015.

Ca urmare a materialului de astăzi și atacul colegilor de la Ziarul de Gardă, avem dreptul să ne întrebăm dacă ZdG.md a dorit astfel să apere imaginea PLDM-ului sau doar a Maiei Sandu? Și asta deoarece dacă Alina Radu și Liliana Botnariuc, vor citi atent comunicatul Delegației UE, o să fie surprinse să afle că cele 28 milioane de euro au fost stopate anume pentru faptul că nu s-au implementat reformele în domeniul menționat în anii 2014-2015, când Ministerul Justiției era condus de un exponent al PLDM. Cităm:
”UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient”, citat încheiat.

Telegraph Moldova își exprimă regretul că Ziarul de Gardă, în apărarea căruia am sărit atunci când jurnalistele ZdG.md au fost inimidate la GBC, interpretează eronat articolele scrise de redacția noastră.:

 

loading...

Comments are closed.