Alte știri

Zinaida Greceanîi, discurs de ultimul sunet: ”Sper că generația voastră va face Moldova prosperă!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, membru al Comitetului Executiv Politic al Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a ținut un discurs astăzi la careul solemn dedicat ultimului sunet pentru absolvenții de la liceul ”Nikolai Gogol” din capitală, transmite Telegraph.md

Zinaida Greceanîi a remarcat că pentru elevi și profesori, această zi este una foarte specială, nimeni nu își putea imagina, cu doi ani în urmă, că posibilitatea de a organiza și desfășura careul școlar în regim real și nu virtual va deveni o mare realizare.

Potrivit speakerului, acest an de studii a fost dificil pentru noi toți, dar în special pentru sistemul de învățământ.

“Astăzi, adresăm cuvinte sincere de recunoștință profesorilor care, în condițiile limitate de studii la distanță, au reușit să păstreze legătura cu elevii, să le deschidă lumea mare și misterioasă a cunoașterii și să le cultive valori umane universale.

Părinții și bunicii merită o recunoștință aparte, pentru că în contextul pandemiei și-au asumat responsabilitatea organizării parțiale a procesului educațional la domiciliu. În ultimul an, ei au devenit cei mai importanți asistenți și prieteni ai profesorilor în procesul educațional.

Și desigur, fără efortul și străduința înșiși a elevilor, nu s-ar fi reușit nimic. Iar pentru absolvenți, anul acesta a fost cu adevărat o primă provocare în viața adultă. A fost un test de rezistență, perseverență, capacitate de a atinge obiectivele. A fost primul lor vaccin împotriva lenei, frustrării și descurajării”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

Dar astăzi, continuând să respectăm măsurile de protecție, ne bucurăm de ocazia să fim împreună, să fim aproape, simțind sprijinul reciproc chiar și la distanță, a menționat speakerul.

Ea a dorit absolvenților de astăzi să își găsească drumul în viață, să îmbrățișeze o profesie în care să se realizeze, să învețe să își atingă obiectivele și să-și iubească Patria.

“Viitorul statului este determinat de dorința tinerilor de a învăța, de a lucra și de a-și crește copiii în țara natală. Sper că generația voastră va face Moldova prosperă!”, a spus Zinaida Greceanîi.

Citește și: Ex-președinte al CC, despre decretul Maiei Sandu de revocare a judecătorului Clima: ”În legislație nu există o astfel de sancționare a conflictului de interese, cum ar fi revocarea decretului de numire în funcție”

loading...

Comments are closed.