Social

1 400 de moldovei au încăput într-un apartament din Galați!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproape 1.400 de moldoveni au obţinut acte româneşti după ce au primit viză de reşedinţă în locuinţa unui bărbat din Galaţi. La adresa respectivă este de fapt… o casă cu două camere, informează Publika.md.

Cetăţeanul român a fost reţinut şi este anchetat pentru fals în declaraţii. În urma unor percheziţii, de la domiciliul suspectului au fost ridicate documente, dar şi sume importante în euro şi lei.

Anchetatorii susţin că, în ultimii doi ani, bărbatul a dat numeroase declaraţii false la Serviciul Public pentru Evidenţa Persoanelor din Galaţi prin care primea în spaţiu cetăţeni din Moldova, care în realitate nu locuiau acolo. În schimbul acordării domiciliului legal în România, acesta ar fi primit bani, iar cetăţenii moldoveni puteau obţine mai uşor cetăţenia română.

Pentru acţiunile sale, românul riscă până la doi ani de închisoare. Solicitaţi de Publika TV, reprezentanţii Parchetului din Galaţi nu au putut oferi detalii în privinţa situaţiei cetăţenilor moldoveni, întrucât ancheta este în curs.

Primăvara trecută, un caz similar a fost depistat tot în Galați. Atunci, autoritățile locale au descoperit că o femeie, care lucra la Serviciul de Evidență a Populației, a reușit să „cazeze” 280 de moldoveni într-un apartament cu trei camere. Potrivit presei de peste Prut, aceasta primea în jur de 100 de euro de la fiecare „locatar”. Iar autoritățile din municipiul Vaslui s-au trezit că în ultimii patru, populaţia a crescut cu peste 20 de mii de oameni. Majoritatea sunt moldoveni, care au fost înregistrați fictiv pentru a primi cetățenia română. Recordul îi aparține unui bloc de garsoniere unde figurează peste 4.000 de locatari.

 

loading...

Comments are closed.