Alte știri

10 echipe de intervenție, în căutarea a doi minori porniți să viziteze Soroca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi prieteni minori s-au aventurat la frontieră, creând situații periculoase pentru viața proprie, dar și ilegalități transfrontaliere.  Acțiunile acestora au  îngrijorat nu doar populația locală, dar și pe polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, care au mobilizat 10 echipe de intervenție. Și doar pentru a-și vedea localitatea de baștină de la înălțime adolescenții s-au supus riscului, au plutit pe o saltea gonflabilă peste râul Nistru și au încercat să se se ascundă pe teritoriul Moldovei.

În seara zilei de marți, 18 mai, mai exact în jurul orei 20:18,  conform unei informații operative a fost alertată grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Soroca, după ce de către populația locală au fost observate două persoane pe o saltea gonflabilă care pluteau în direcția curenților pe râul Nistru.

Astfel, în scopul verificării informației primite a fost direcționată o patrulă care era antrenată deja în supravegherea sectorului de responsabilitate. Ajungând la fața locului patrula nu a depistat nimic, motiv pentru care au fost  intensificate  măsurile de căutare, fiind redirecționate și alte echipe de intervenție întrucât vizibilitatea devenea din ce în ce mai redusă din cauza nopții și a precipitațiilor abundente. În scurt timp, la aproximativ 450 metri amonte, în aproximitatea satului Vasilcău a fost depistată salteaua gonflabilă. Aici a intervenit și câinele de serviciu pentru a lua urma tinerilor.

Ca urmare a măsurilor complexe de căutare, polițiștii de frontieră au reușit să identifice locația minorilor. Aceștia au fost identificați ca fiind un moldovean de 15 ani și prietenul acestuia, cetățean al Ucrainei, în vârstă de 13 ani. Ambii locuiesc în satul Coșnița, Ucraina.

Întrebați despre acțiunile lor, adolescenții au comunicat că nu și-au dorit să încalce legislația națională, doar s-au aventurat pentru a vizita locurile din împrejurimi.

Ca urmare, ținând cont că tinerii au sub 18 ani, polițiștii de frontieră au încercat să contacteze părinții acestora. Dacă în cazul minorului ucrainean a fost posibil informarea părinților despre cele depistate, în cazul moldoveanului părinții sunt peste hotarele țării, acesta fiind în grija bunicii, din satul Coșnița, Ucraina.

loading...

Comments are closed.