10 lucruri crude care se întâmplă cu o femeie după ce naște și de care bărbații nu au habar

 

După ce pleacă din spital cu un nou născut, părinţii speră că vor primi şi un manual de instrucţiuni. Din păcate, acesta nu există. Totuşi, ceea ce ar trebui să existe este un manual care să ajute bărbaţii să inteaga prin ce trece o femeie care tocmai a devenit mamă.

Atunci când un copil este născut, trebuie să recunoşti că nimic nu mai este la fel, iar soţii se pierd în toate aceste schimbări. Având toate astea în minte, iată care sunt câteva lucruri pe care bărbaţii trebuie să le înţeleagă despre partenera lor:

1. Soţia ta se simte urâtă – bărbaţii nu prea înţeleg care sunt sentimentele unei femei legate de corpul ei după naştere. Pe de o parte, realizează că trupul ei este incredibil – tocmai a dat naştere unei persoane!

Totuşi, asta nu înseamnă că nu se poate simţi prost în legătură cu modul în care i s-a schimbat corpul. Printre alte schimbări, burtica unei femei se întinde la maxim, ceea ce cauzează apariţia vergeturilor.

Mai apoi, femeile se îngraşă, iar asta nu este deloc plăcut. Ce poţi face? Nu înceta să îţi complimentezi soţia. Dacă te întreabă ceva despre corpul ei, încearcă să o încurajezi şi aminteşte-i constant că trupul ei v-a oferit un cadou minunat.

2. Soţia ta este obsedată de copilul ei – chiar dacă sunteţi în procesul de ajustare a tuturor noutăţilor care se petrec în viaţa voastră, viaţa s-a schimbat ireversibil şi este complet obsedată de bebeluşul ei.

Această obsesie este o parte din procesul de adaptare şi face parte din instinctul matern pe care nu îl poate controla.

3. Soţiei tale îi este frică – totul este nou, știai asta deja, dar, pentru ea, această noutate este înfricoşătoare. Se simte ca la un examen pentru care s-a pregătit nouă luni, iar acum este momentul mult aşteptat.

Se autoevaluează şi totul se schimbă. Mai mult, o lume întreagă îşi dă cu părerea şi vrea să ajute. Asta este bine, dar este şi copleşitor. Asta poate să o intimideze şi să o streseze. Are nevoie de înţelegerea şi de suportul tău.

4. Femeia ta este mereu în defensivă – mama sa crede că ar trebui să se întoarcă la muncă. Mătuşa sa crede că nu hrăneşte copilul corespunzător. Prietena sa cu cinci copii îşi dă cu părerea pentru că are mai multă experienţă. Soacra să vrea să fie şi ea că o mamă.

Nu este uşor, iar răspunsul este să joace în defensivă. Încearcă să nu te implici şi tu în asta, mai ales atunci când este nervoasă.

5. Soţia ta nu se poate supăra pe copil – o mamă nouă cunoaşte faptul că oboseala sa este cauzată de copil, dar copilul este copil şi ea ştie asta. Soţii trebuie să fie ca un sac de box pentru stresul şi sănătatea mentală a soţiei.

6. Soţia ta nu are cu ce să se îmbrace – acest moment este mai mult frustrant decât trist. S-a săturat să poarte haine de maternitate pentru că acestea nu sunt foarte variate şi nu prezintă feminitate, iar hainele de dinaintea sarcinii nu îi mai vin.

7. Soţia ta are nevoie de protecţie – fetele vor mereu să fie protejate, dar, după naştere, această nevoie creşte. Are nevoie ca tu să fii o barieră între ea şi lumea din exterior, spre exemplu, dacă nu vrea să aibă musafiri, tu trebuie să le spui asta.

8. Soţia ta are nevoie de odihnă – cele mai multe femei au impresia că le pot face pe toate. Acestea nu vor să recunoască atunci când au ajuns la limita puterilor. Încearcă să îi spui în repetate rânduri că are nevoie de somn şi de relaxare.

9. Soţia ta are nevoie să o întrebi dacă are nevoie de ceva – ai încredere în mine, chiar va aprecia asta.

10. Soţia ta te iubeşte – iubeşte să te vadă în postura de tata. Iubeşte să te audă atunci când spui că această fiinţă mică te schimbă, iubeşte faptul că bebeluşul are urechile şi degetele tale. Poate că nu sună logic, dar de fiecare dată când te conectezi cu bebeluşul, o faci şi cu ea.

Sursă: i-auzi.net

Total
0
Shares
Total
0
Share