10 motive să-ți înscrii copilul la un club de triatlon

10 motive să-ți înscrii copilul la un club de triatlon, sport moldova, ciclism 

Trăim într-o perioada când gadget-urile digitale ne iau mai tot timpul. Noi, adulții, facem sport tot mai rar și la fel de rar ne preocupăm de activitatea fizică a copiilor noștri. Dar încă nu e târziu și mai avem șansa de a salva sănătatea copiilor noștri – o putem face nu doar limitându-le distracția în fața monitorului, ci și insuflându-le dragostea pentru sport. Unul dintre cele mai potrivite sporturi pentru copii este triatlonul. Să luăm în considerare 10 motive de a vă înscrie copilul la un club de triatlon, scrie Sporter.md.

1. Sănătatea perfectă. Un copil care practică triatlonul este mai puțin susceptibil la diferite boli. Acest lucru se datorează faptului că micii atleți fac multă mișcare, înotând, mergând pe bicicletă și alergând.

2. Dezvoltarea mentală. S-ar putea să vă gândiți că triatlonul are un impact numai asupra dezvoltării fizice a copilului dumneavoastră. Dar nu este exact așa. Studiile arată că activitatea fizică are un efect pozitiv asupra memoriei și concentrației. Prin participarea la antrenamentele și competițiile de triatlon, copiii dobândesc o mulțime de cunoștințe de la antrenori și își dezvoltă gândirea matematică. Astfel, micuții pot învăța să calculeze distanța, viteza, timpul de trecere a distanței, ritmul cardiac etc.

3. Prietenii. Triatlonul permite copilului să-și facă mulți prieteni noi. El va deveni mai sociabil și încrezător în sine. Părinții ar trebui să înțeleagă că noii prieteni ai copilului, împărtășind aceleași interese, vor avea doar un impact pozitiv asupra acestuia. Concurența, eșecurile și succesele vă vor învăța copilul să facă față conflictelor, să-i susțină și să-i înțeleagă pe alții în situații dificile.

4. Alimentația sănătoasă. Realizările în sport, în special în triatlon, sunt strâns legate de obiceiurile alimentare sănătoase. Copilul va învăța să-și urmeze corect dieta, ceea ce îi va influența performanța atletică, sănătatea și silueta.

5. Silueta zveltă. Triatlonul combină trei discipline sportive (înot, ciclism, alergare), datorită cărora, în timpul efectuării efortului fizic, sunt implicați aproape toți mușchii corpului. Antrenamentele regulate îl vor menține pe copil suplu și într-o formă fizică bună.

sport, moldova, copii, jocuri olimpice
Triatlonul este un sport compus din trei discipline: Natație; Ciclism; Alergare. Aceste probe au loc fără întrerupere fiind tot timpul cronometrate.

6. Călătoriile. Competițiile de triatlon se desfășoară în întreaga lume. Acest lucru îi permite copilului să călătorească, să se familiarizeze cu oameni noi și cultura altor țări, dar și să studieze geografia.

7. Atingerea scopurilor. Triatlonul dezvoltă răbdarea, perseverența și rezistența, care sunt printre cele mai importante calități în atingerea unui scop. Toate aceste calități sunt cruciale la o anumită etapă a vieții, iar copilul va putea să le aplice în viitor.

8. Plăcerea. Copiii practică triatlonul cu drag. Le place foarte mult varietatea de antrenamente oferite de acest sport. În plus, triatlonul constă din trei probe sportive, care se învață destul de ușor – înot, alergare și ciclism.

9. Depășirea barierelor psihologice. Un copil care practică triatlonul devine mai încrezător în sine. El descoperă noi limite ale corpului său și depășește bariera psihologică de genul “nu pot”. Copilul va învăța să-și recunoască slăbiciunile și punctele forte, să-și stabilească obiectivele și să se străduie să le atingă. În plus, comunicarea permanentă cu colegii îl va ajuta să scape de diverse complexe.

10. Utilizarea corespunzătoare a excesului de energie. Copiii au o cantitate inepuizabilă de energie. Acest lucru deseori îi deranjează pe părinți, mai ales când aceștia sunt ocupați cu treburile lor. Copiii pot alerga timp de mai multe ore în șir, inventând diferite distracții, făcând zgomot și distrăgând părinții de la treburi și odihnă. Triatlonul este sportul care le va permite copiilor să-și utilizeze energia în mod corespunzător, transformând-o într-o energie pozitivă.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share