Social

10 Talk-show-uri politice moldovenești, care merită să le urmărești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Televiziunea rămâne a fi cea mai importantă sursă de informare pentru cetățenii Republicii Moldova. Talk-show-urile politice sunt lideri de audiență nu doar datorită faptului că ies în prime-time dar și datorită conținutului informativ pe care îl au.

Ne-am propus să vă prezentăm 10 talk-show-uri politice pe care ar trebui să le urmăriți dacă doriți să fiți la curent cu ultimele știri din mediul politic.

1. Replica

Emisiunea Replica este un produs al celor de la Prime TV. În cadrul acestei emisiuni au loc dezbateri pe diferite teme social-politice. Ea poate fi urmărită în fiecare duminică începând cu ora 19.00 și este moderată de către jurnalistul Alexei Lungu.

2. Fabrika

Talk-show-ul Fabrika poate fi urmărit în fiecare zi de luni pînă la vineri la ora 19:50 la postul de televiziune Publika TV. Emisiunea conține analize argumentate și dezbateri inteligente, aceasta este moderată de către jurnalistul român Cristi Tabără.

3. Ora expertizei

Emisiunea aceasta poate fi urmărită de luni pînă miercuri la postul de televiziune Jurnal TV la ora 20.00. Emisiunea este moderată de către Dumitru Mișin și este caracterizată prin analiza subiectelor politice actuale.

4. Cabinetul din umbră

Un alt produs al celor de la JurnalTV. Emisiunea lui Val Butnaru poate fi urmărită în fiecare joi la ora 20.00, o analiză profundă a celor mai importante subiecte politice din ultima săptămână ne este oferită de către Val Butnaru și de invitații săi.

5. Important/Главное

Emisiunea „Important” moderată de către Gheorghe Gonța este în limba română, iar „Главное” în limba rusă de către Maria Levcenco. Talk show-ul are un singur invitat de obicei, cu unele excepții, iar întrebările moderatorilor sunt foarte incomode și directe. De luni pînă joi, la ora 20.00 sunteți bineveniți la postul de televiziune TVC 21.

6. În profunzime

Emisiune ce a devenit legendară alături de moderatoarea Lorena Bogza. Pe mulți politicieni i-a „impus” să spună lucruri ascunse de publicul larg. În profunzime fiind una din cele mai longevive și cele mai urmărite talk-show-uri politice din Republica Moldova. O puteți urmări în fiecare joi de la ora 21.00 la postul TV ProTV Chișinău.

7. Персональный акцент

Emisiunea moderată de către Stanislav Vâjga este de obicei în limba rusă, aceasta poate fi urmărită în fiecare zi de vineri la ora 20:40 la postul de televiziune AccentTV. În cadrul emisiunii sunt dezbătute probleme sociale, cele cu care se confruntă oamenii în fiecare zi.

8. Дело Принципа

În fiecare zi de joi, la ora 20.40 la Accent TV o puteți urmări pe Ludmila Belcencova în rol de moderatoare la emisiunea „Дело принципа”. Invitați cu opinii diferite, dar cu un mic accent pro-rus puteți, cam acest lucru ni-l propune Accent TV în ziua de joi.

9. Megafon

De Iurie Roșca nu au auzit doar cei care au mers la școală după anul 2009. O perioadă acesta era mai puțin vizibil în media moldovenească, acum însă Iurie Roșca are propria emisiune la postul NTV Moldova. Aceasta o puteți urmări în fiecare zi de luni la ora 19.50.

10. Главный вопрос

Iulia Semionova, moderatoarea aceste emisiuni este cunoscută drept unul din liderii Uniunii Jurnaliștilor Vorbitori de Limbă Rusă din Republica Moldova. Cu toate acestea profesionalismul ei nu poate fi pus la dubii. Emisiunea ei o puteți urmări miercuri la ora 19:50.

 

 

loading...

Comments are closed.