Social

10 trucuri cum să păstrezi florile proaspete mai mult timp

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ai primit un buchet superb de flori proaspete și parfumate, dar în câteva zile va rămâne doar amintirea lui. Ca să prelungești viața florilor, învață câteva trucuri folositoare, culese de la vânzătorii din florării.

1. Îndepărtează ambalajul și răsfiră florile în vază, ca fiecare să aibă parte de lumină, iar tijele lor să fie bine aerisite.

2. Scurtează codițele cu un centimetru, să fie tăietura proaspătă și plantele să absoarbă mai multă apă.

3. Schimbă apa din vază zilnic, pentru că bacteriile care produc mucegaiuri se dezvoltă foarte repede în apa stătută.

4. Curăță toate frunzele de pe tije, de pe porțiunea în care stau în apă. Din cauza frunzelor, florile pot putrezi mai repede.

5. Tijele lemnoase ale trandafirilor sau ale liliacului absorb mai bine apa, dacă le despici pe lungime aproximativ 3 centimetri.

6. Florile care secretă un lichid lăptos când sunt tăiate trebuie introduse câteva secunde într-un vas cu apă fierbinte. Codița se curăță și se destupă porii care vor trage apa din vază.

7. Florile de primăvară preferă apa mai rece decât temperatura apei. Adaugă un cub de gheață în apă, de fiecare dată când o schimbi. Este recomandat să schimbi apa de două ori, deoarece zambilele, lalelele sau ghioceii au o sevă acidă. Florile ofilite își revin mai repede, dacă le pui în apă ușor călduță.

8. Adaugă câteva picături de oțet în apa din vază, să împiedici formarea de bacterii. Este de preferat oțetul de mere.

9. Trandafirii sau crizantemele preferă zahărul și este recomandată o linguriță de cristale la o vază obișnuită, ca să dureze mai mult.

10. Aplică un strat foarte de subțire de fixativ pe partea anterioară a petalelor, ca să menții cupele florilor în formă.

 

loading...

Comments are closed.