1050 de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor au primit cărucioare noi

1050 de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor au primit cărucioare noi din partea organizației de binefacere “LDS Charities.Inc”, SUA și cu sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ministerului nominalizat, organizația va oferi persoanelor cu dizabilităţi și 360 cârje antibraț, 480 cârje, 140 premergătoare și 120 de suporturi anti-basculant. Toate cărucioarele vor fi repartizate beneficiarilor conform listelor prezentate de Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR).

Prezentă la evenimentul de repartizare a cărucioarelor fotoliu, secretarul de stat Viorica Dumbrăveanu a menționat că ministerul susține proiectele organizațiilor neguvernamentale care se implică activ în asigurarea integrării persoanelor cu dizabilități în societate.

Conform datelor CREPOR, circa 1010 persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor sunt în lista de așteptare pentru a fi asigurați cu cărucioare fotolii rulante.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share