11 beneficii pentru organism ale consumului de bere

11 beneficii pentru organism ale consumului de bere, vin, bauturi alcoolice

Dacă este băută în cantităţi moderate, berea, ca şi vinul, are proprietăţi incontestabile. Faimoasa licoare combate anemia, e ideală pentru rinichi şi oase, dar ne poate ajuta să obţinem şi o piele catifelată.

1. Menţine sănătatea rinichilor. Un studiu finlandez a demonstrat că, faţă de alte băuturi alcoolice, berea are mult mai multe efecte benefice asupra aparatului renal, fiecare sticlă de bere consumată reducând cu 40% riscul de apariţie a calculilor renali (pietre la rinichi).

2. Ameliorează digestia. Berea (în special cea brună) conţine până la 1 g de fibre solubile la fiecare pahar de 300 ml, spre deosebire de vin, care nu conţine fibre. Fibrele au un rol important în procesul de digestie, reglând tranzitul intestinal (constipaţia şi diareea).

3. Scade nivelul de colesterol „rău”. De asemenea, fibrele conţinute în bere ajută la scăderea nivelului de LDL-colesterol („colesterolul rău”).

4. Creşte aportul de vitamine B. Conform unui studio olandez, băutorii de bere au un nivel de vitamina B6 cu 30% mai ridicat decât persoanele care nu beau şi un nivel dublu faţă de băutorii de vin. Este cunoscut faptul că berea are un conţinut ridicat în vitamina B12, care are proprietăţi antianemice, fiind rar găsită în alte alimente.

5. Bună pentru sistemul osos. Nivelul ridicat de siliciu din bere favorizează creşterea densităţii osoase.

6. Bun remediu împotriva insomniei. Berea conţine acid nicotinic şi lacto-flavină, care favorizează somnul.

7. Protejează împotriva infarctului miocardic. Băutorii de bere au un risc cu 40-60% mai mic de a face infarct miocardic decât cei care nu beau niciodată.

8. Împiedică formarea cheagurilor de sânge. Ingredientele conţinute de bere previn apariţia cheagurilor de sânge.

9. Menţine memoria vie. Studiile au arătat că băutorii de bere au un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer şi demenţă decât persoanele care nu beau bere.

10. Remediu împotriva răcelii. Berea caldă este un bun remediu împotriva răcelii, orzul încălzit ameliorând circulaţia sangvină şi respiraţia, lupta împotriva durerilor articulare şi întăreşte sistemul imunitar.

11. Reîntinereşte pielea. Anumite vitamine conţinute de bere regenerează pielea şi au un rol pozitiv asupra pigmenţilor, pielea devenind suplă şi netedă.

Total
0
Shares
Total
0
Share