Alte știri

11 persoane s-au dat drept pensionari și au luat credite de peste 9 milioane de lei cu acte false

Pinterest LinkedIn Tumblr

11 persoane au organizat un grup infracțional și s-au dat drept pensionari pentru a lua credite cu acte false, cauzând un prejudiciu de peste 2,3 milioane de lei românesti, transmite Mediafax.

Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat 32 de percheziții la locuințele mai multor persoane din București și din județele Ilfov, Călărași, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2016 și până în prezent, cele 11 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat și a facilitat astfel obținerea în mod fraudulos de credite de către persoane fizice, prin folosirea unor venituri din pensie falsificate.

Totodată, grupul infracțional s-ar fi ocupat și de recrutarea și determinarea mai multor indivizi din medii defavorizate, având situații materiale precare, să inducă în eroare funcționari ai mai multor instituții de credit, fapte consumate ori rămase în forma tentativei.

Persoanele bănuite ar fi folosit înscrisuri falsificate, respectiv taloane de pensii și decizii de pensionare, pentru a obține pentru sine sau pentru altcineva, un folos patrimonial injust, în urma solicitării unor credite și finanțări.

La această infracțiune au luat parte și alte persoane, care ar fi obținut produse de creditare, folosind documentele false puse la dispoziție de membrii grupării, conform IGPR.

Prejudiciul cauzat de activitatea infracțională este de 2.335.000 de lei romanesti. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri, bani și medii de stocare, iar 30 de persoane au fost duse la sediul DIICOT, în vederea continuării cercetărilor.

loading...

Comments are closed.