Alte știri

11 salvatori, instruiți pentru lucrări și misiuni de salvare la înălțime și adâncime

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 7-18 decembrie, 11 salvatori din cadrul Detașamentului regional căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău sunt instruiți în domeniul misiunilor de salvare la înălțime și adâncime.

Angajații Inspectoratului sunt pregătiți de formatorii instituției în domeniul teoretic și practic, iar după absolvirea programei vor putea interveni în misiuni de salvare .

Potrivit programului, cursul inițial cuprinde tehnici de intervenție pentru salvarea sinistraților căzuți în fântâni și gropi, persoanelor blocate la înălțime, oamenilor blocați pe frânghii de alpinism, modalități de legare și ancorare a frânghiilor, procedee de urcare și coborâre  pe frânghii, coborârea victimelor cu triunghiul de salvare, brancardă, dar și prin intermediul autoscării de intervenție.

Procedeele sunt explicate de instructori cu experiență, iar cursanții sunt atenți pentru a îndeplini întocmai toate indicațiile superiorilor. Instruirile practice sunt efectuate pe un poligon specializat. Aici salvatorii efectuează antrenamente  la adâncimea de  douăzeci de  metri.

Pentru ca salvatorii să poată interveni cu succes în misiuni de salvare, aceștia învață bazele teoretice de siguranță, caracteristicele echipamentului care trebuie utilizat, alegerea potrivită a locului de fixare și legare a nodurilor, dar și particularitățile constructive  și de rezistență a clădirii la care urmează să fie efectuate lucrările.

La final angajații IGSU vor susține un examen, iar după absolvirea acestuia vor participa în misiuni de salvare la înălțime. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, astfel de cursuri au absolvit 40 de angajați. În acest an angajații Inspectoratului au salvat și recuperat cu succes 22 de persoane din fântâni și gropi.

Citește și: Sistări de apă în sectorul Botanica. Care este perioada în care consumatorii vor fi lipsiți de apă

loading...

Comments are closed.