Alte știri

12 ani de la moartea lui Grigore Vieru. Top 10 dintre cele mai frumoase citate ale poetului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 18 ianuarie, se împlinesc 12 ani de la moartea marelui poet Grigore Vieru. „La mulţi ani, cu mai multă sănătate, cu mai multă pace, cum lui Hristos îi place”, acestea au fost ultimele urări ale poetului Grigoru Vieru, rostite la 15 ianuarie 2009, înainte ca un teribil accident să îi curme viața, transmite Telegraph.md, cu referire la Zugo.md

În seara zilei de 15 ianaurie 2009, Grigore Vieru a recitat poezii şi chiar a interpretat un cântec pe scena Palatului de Cultură din Cahul, alături de interpretul Fuego.

După concert, a urmat o recepţie, iar în jurul orei 22:00, Grigore Vieru, împreună cu vicedirectorul Ansamblului „Joc”, Gheorghe Munteanu, a plecat spre Chişinău. Pentru Grigore Vieru acesta avea să fie ultimul drum în viaţă.

Deși marele poet ne-a părăsit. Operele lui, însă, ne rămân în amintire. Am selectat 10 dintre cele mai frumoase citate ale lui Grigore Vieru, care vor fi mereu actuale. Vi le prezentăm mai jos.

  1. Sunt ochii mării frumoși, dar mergem după apă la izvor.
  2. Lasă-te răstignit, adevărule, poate că te va găsi lumea în sufletul ei așa cum l-a găsit pe Hristos.
  3. După iarbă, modestia este cea mai des călcată în picioare.
  4. Sunt două lucruri pe care un bărbat nu are dreptul să le piardă nici în cel mai urât vis: ţara şi demnitatea.
  5. Chiar aflată într-o puşcărie, o mamă tot va găsi nişte fire de lână pentru a împleti nişte ciorăpei fiului ei.
  6. Cred în noroc, dar mă sprijin pe trudă. Norocul nu preţuiește nimic fără mărgaritarele sudorii de pe fruntea omului.
  7. Se zice că pomii la început vorbeau graiul astral, dar auzind mai apoi în preajmă cântecele limbii noastre, au muţit de mirare şi admiraţie şi de atunci, în locul cuvintelor, nu mai scot pe ramuri decât fructe.
  8. Nicio mamă nu poate şti viaţa cui leagănă: a unui viitor rege sau a unui viitor criminal.
  9. Poate că într-adevăr ochii femeii iubite sunt marginea lumii.
  10. Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toţi strugurii toamnei şi toate ninsorile iernii.

Citește și: Un angajat al Ministerului Sănătăţii israelian şi-a trimis nejustificat de patru ori în carantină fosta iubită

loading...

Comments are closed.