Actualitate

12 mai- ziua asistenților medicali și moașelor. Mesajul de felicitare al prim-ministrului Ion Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Profesia de asistent medical sau moașă nu este predestinată oricui. Să fii la straja sănătății unei societăți, alături de medici, este un dar de la Dumnezeu, ce ar trebui prețuit de fiecare, mulțumindu-le necontenit pentru îngrijirea atentă și nopțile nedormite, dar petrecute lângă pacienți.

Oficial, ziua de 12 mai a devenit Ziua Internaţională a asistenţilor medicali din întreaga lume, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat în anul 1899, în cinstea zilei de naştere a fondatoarei primei şcoli laice de asistent medical din lume – Florence Nightingale.

În Republica Moldova, prin decizia Ministerului Sănătăţii, Ziua Internaţională a Nurselor este sărbătorită începând cu anul 1994.

Cu acest prilej, prim-ministrul Ion Chicu a venit cu un mesaj de felicitare adresat celor ce stau la straja sănătății noastre.

„Stimați asistenți medicali,

Stimate moașe,

Importanța rolului dumneavoastră – rolul asistentului medical și rolul moașei îl cunoaște fiecare om chiar de la începutul vieții.

Meseria dumneavoastră presupune multă grijă și dragoste față de oameni. Zilnic dăruiți oamenilor căldură și speranță fără să așteptați ceva în schimb. Vă faceți munca cu o modestie demnă de respect.

Decizia Organizației Mondiale a Sănătății de a declara anul 2020 „Anul Internațional al asistenților medicali și a moașelor” confirmă importanța rolului dumneavoastră în asigurarea calității serviciului medical și în construirea unei societăți sănătoase.

Dragi asistenți medicali și dragi moașe!

Vă mulțumim din suflet pentru devotament, vă mulțumim pentru modestie, pentru grijă și pentru dăruirea zilnică.

În aceste timpuri pline de amenințări dumneavoastră sunteți un exemplu extraordinar de omenie și cumsecădenie pentru noi toți.

Vă dorim multă sănătate – de sănătatea dumneavoastră depinde în mare măsură sănătatea întregii societăți. Vă dorim să aveți parte de pace și fericire în casele dumneavoastră.

La rândul nostru vom întreprinde măsuri ca societatea să vă aprecieze munca la justa valoare.

La mulți ani, dragi asistenți medicali și dragi moașe!

Cu respect,

Ion Chicu

Prim-ministru al Republicii Moldova”, se arată în mesajul prim-ministrului.

loading...

Comments are closed.