1,2 miliarde de lei încasate la buget de Serviciul Vamal, în luna aprilie

Serviciul Vamal a încasat, în primele patru luni ale acestui an, peste 6,6 miliarde de lei, cu 78 de milioane de lei mai mult față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent.

În luna aprilie curent, în plină pandemie de COVID-19 și stare de urgență, colectările la bugetul de stat s-au cifrat la 1 miliard 285 de milioane de lei.

Potrivit Serviciului Vamal, pe parcursul lunii trecute au fost perfectate 33 045 de declarații vamale și constatate 127 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum.

Tot în perioada vizată, au fost întocmite 38 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 150 de mii de lei.

Menționăm că, în aprilie, fluxul mijloacelor de transport a scăzut considerabil, constituind 44 237 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Tudora, cu 14 410 și, respectiv, 7 321 de traversări.

Citește și: Pe data de 20 mai, expiră termenul de solicitare a subvențiilor în avans pentru dezvoltarea localităților rurale

Total
0
Shares
Total
0
Share