13 aparate de ultrasonografie de înaltă performanță, donate instituțiilor medicale din țară

O serie de instituții medico-sanitare publice au fost dotate cu 13 aparate de ultrasonografie de înaltă performanță. Evenimentul de transmitere oficială a donației, oferită de INTERSOS Organizzazione Umanitaria Roma, sucursala din Republica Moldova a avut loc astăzi, 22 august.

Aparatele de ultrasonografie înglobează diverse tehnologii avansate de imagistică, fiind menite să sprijine realizarea investigațiilor medicale cu o precizie deosebită.

De dispozitivele medicale performante vor beneficia următoarele instituții medicale – Institutul Mamei și Copilului, Spitalul de Stat, Policlinica de Stat, Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „N. Testimițanu”, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, Centrul de Sănătate Sîngerei, Spitalele Raionale Cantemir, Orhei, Dondușeni, Fălești, Telenești, Hîncești, Rîșcani.

La eveniment au participat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, șeful misiunii INTERSOS în Republica Moldova, Marco Buono, reprezentanți ai instituțiilor beneficiare.

Valoarea totală a donației constituie 127 611 de euro.

Menționăm că, INTERSOS Moldova a oferit o asistență substanțială în contextul aplanării crizei refugiaților din Ucraina, inițial prin implicarea în activitatea clinicilor mobile la frontieră, iar mai târziu prin sprijinirea integrării refugiaților în comunitățile locale.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share